Årets julkort 2024 – Förhandsbeställning

10,00 kr

Artikelnr: 864 Kategorier: , Etikett:

Julkorten beräknas komma från tryckeriet i slutet av oktober. 

Skicka en hälsning till någon du tycker om med det här vackra julkortet med bibeltext från Lukasevangeliet 2:14!

Julkortet kan fylla flera funktioner:
– Ge en julhälsning från din församling till församlingsmedlemmar
– Sänd julkort till släkt och vänner
– Juldekorera hemma eller på jobbet
– Berätta och samtala kring Julevangeliet i barn-/konfirmandgruppen

Även detta år har Svenska Bibelsällskapet arbetat med den ukrainska konstnären Yuliya Gerych som bor i Lviv i Ukraina. Så här skriver hon om bilden:
”När jag funderade och skapade årets julkortsbild insåg jag att jag fokuserade på Jungfru Maria, på den unga mamman som gick med på ängelns förslag, och i det givna ögonblicket då hon håller gossen i famnen inser djupet av sitt samtycke. Hon talar till oss med ett speciellt ansiktsuttryck, ett fruset ögonblick mitt bland glädjen och vänligheten i den opretentiösa, men innerliga miljön.

Maria vet vad som kommer att hända med sitt nyfödda barn. Han är född till att bli en stor tröst för mänskligheten, men han är hennes son, som måste bli offrad på ett smärtsamt sätt. Så, under detta korta ögonblick av medvetenhet kramar hon barnet hårt och gömmer honom från världen i sin ömma kärlek, i tryggheten i sin moderliga famn. Nu accepterar hon deras framtid. Om Gud vill, för oss alla.

Så från djupet av mitt hjärta önskar jag att alla ska få befinna sig i den varmaste av famnar, med ett lätt hjärta och ljusa tankar.
Yuliya Gerych, Lviv, Ukraina.”

Vita kuvert säljes separat 3 kr/st, hitta dem här >>>

Passa på att ge en gåva till viktiga bibelinsatser i Ukraina via bibelgåvoshoppen!
Vill du hellre swisha direkt är numret 900 62 63. Skriv ”Ukraina” i meddelanderutan.

När du gett en gåva till bibelinsatserna i Ukraina kan du också ge bort gåvan som julklapp genom att ladda ned ett gåvobevis! Ladda ned en pdf här och skriv ut eller skicka vidare digitalt!